Natuurlofts®

Ontspan, relax en geniet in onze Natuurlofts®!

De accommodatie: vijf Natuurlofts® op Landgoed Moerslag

Waarom het ®-teken: omdat de naam Natuurloft® een geregistreerde merknaam is. Het product is zó uniek en vernieuwend dat wij ons concept beschermd hebben.

Wat is een Natuurloft®: Het is een vakantieloft die helemaal eco-neutraal is en midden in de natuur ligt. Buiten wordt binnen. Je wordt één met de natuur op een schitterende plek in het Limburgse landschap met uitzicht op het lager gelegen landerijen en het Savelsbos. De Natuurloft® is een concept waar goed en lang over nagedacht is. Aan de uitvoering van de bouw is een lange voorbereidingstijd vooraf gegaan. Er is vooral nagedacht over de eigenheid van het concept: de Natuurlofts® zijn helemaal ingepast in de natuur en de mens gaat er als het ware in op. De beleving is daarom optimaal!

Hoe ziet de Natuurloft® er van buiten uit: de Natuurloft® is ontworpen door Jo Janssen. Hij is een gerenommeerd architect uit Maastricht. Het ontwerp is gebaseerd op de Sea Ranch in Californië. De architect van de Sea Ranch ontwierp een gemeenschap die helemaal opging in de schoonheid van de omgeving. Hierbij werd gebruik gemaakt van de gebouwenstructuur die al lange tijd in het agrarische landschap gebruikt werd en bewezen had tegen het weer en klimaat te kunnen.

Er wordt uitgegaan van het principe van Wabi Sabi, een holistische Japanse levensfilosofie, die vertaald wordt in het design en de architectuur van de Natuurlofts®: asymmetrische patronen, minimalisme, werken met verschillende structuren en vormen. Wabi Sabi houdt van de natuur en haar verouderingsprocessen. We hebben daarom gekozen voor mooi verouderende natuurlijke materialen. De Natuurloft® bestaat uit een speciaal voor ons ontworpen constructie van houtskeletbouw, bekleed met mooi verouderend hout, aangebracht in een prachtige structuur met zinken dak dat op den duur ook prachtig veroudert.

Eco-neutraal: de lofts zijn volledig eco-neutraal. Zonnepanelen, warmtepompboilers en warmtepompen zorgen voor warm water, verwarming én koeling. Je hebt dus een heerlijk behaaglijk warm gevoel in de winter en een airco in de zomer.

De buitenkant is exclusief vorm gegeven maar maakt onderdeel uit van de natuur. De natuurlofts® zijn ingepast in het landschap en in de helling en worden omringd door meidoornhagen en jaren oude hoogstamfruitbomen die kenmerkend zijn voor Landgoed Moerslag.

Hoe ziet de Natuurloft® er van binnen uit: eenmaal binnen, ontvouwt zich een schitterend panorama door de hoge plafondlijn die diagonaal naar buiten gericht is en voorloper is van de enorme glaspuien aan de noordzijde. Grote openslaande puien geven een vrije, ruimtelijke en schitterende view naar de natuur waarvan je je direct onderdeel voelt. Je bent binnen, maar buiten.

Het principe van een loft is dat alles zich in één ruimte bevindt. Recreëren in een loft is baden in ruimte. Koken, loungen, slapen, rusten en baden in één ruimte met het gevoel buiten te zijn.

De Natuurlofts® zijn alle vijf in een andere sfeer afgewerkt. We hebben gekozen voor natuurlijke robuuste materialen. In elke Natuurloft® wordt een ander thema benadrukt in de inrichting. De inrichting is zeer luxe.

Nieuwsgierig geworden? Neem contact met ons op als je meer informatie wil over de Natuurlofts®